Espai de la Infància

Espai de la Infància” és un projecte d’intervenció socioeducativa i psicològica destinat a nens i nenes de 7 a 15 anys que per les seves condicions especifiques necessiten reforç escolar i una atenció educativa en el lleure, així com un treball, seguiment i intervenció individualitzat de les seves necessitats emocionals, relacionals i familiars.

Actualment aquest projecte de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que es va posar en marxa el setembre de 2001, disposa de 44 places. Els nens i nenes beneficiaries d’aquest servei son derivats majoritàriament d’escoles públiques, Equips d’atenció a la infància i l’adolescència i serveis socials, tot i que d’altres serveis com Càrites Raval/ Poble-sec, centres de salut mental infanto-juvenil (CSMIJs), Equips d’atenció Psicopedagògiques (EAP).

logo espai

El procés de derivació se estableix sota la base del treball en xarxa que es desenvolupa amb tots els agents socio-educatius que intervenen a l’àmbit de l’infància dins del nostre districte. Amb cada infant es treballa a través de Projectes Socioeducatius Individualitzats (PSEIS) de manera coordinada tant amb la resta de professionals de la xarxa, com amb la família, amb la que es planteja un Pla de Treball Integrat.

Promovem una intervenció comunitària basada en la coresponsabilitat i l’esforç compartit de tots els agents que participen de l’educació de l’infància al barri: la família en primer lloc, els equips docents, entitats de lleure socioeducatiu i administracions públiques.

Recentment el projecte ha estat reconegut com un Bona Pràctica per Save The Children i inclòs al manual de la RAIM (Red de Infancia en Movimiento”) en la qual participem de manera activa.

Si vols estar al dia de les activitats d’Espai de la Infància pots consultar-ho aquí:

FACEBOOK – www.facebook.com/espaiinfancia

Deixa un comentari